Anledning till att blogga

Anledning till att blogga, vilka har man

Jag fick för en tid sedan en URL tillsänt mig. Det var en URL som gick till ett blogginlägg som tog upp ämnet anledning till att blogga. På sidan togs 15 olika punkter upp och dessa punkter fick mig att fundera lite på vad jag egentligen har för anledning till att blogga.

Anledningar till att blogga

De 15 punkter som togs upp i blogginlägget var dessa (de var på engelska i original och jag struntar i att översätta dom).

 1. You’ll become a better writer.
 2. You’ll become a better thinker.
 3. You’ll live a more intentional life.
 4. You’ll develop an eye for meaningful things.
 5. It’ll lead to healthier life habits.
 6. You’ll meet new people.
 7. You’ll make some money.
 8. You’ll inspire others.
 9. You’ll become more well-rounded in your mindset.
 10. It’s free.
 11. You’ll become more comfortable being known.
 12. It’ll serve as a personal journal.
 13. You’ll become more confident.
 14. You’ll find a platform to recommend.
 15. It’s quite a rush with every positive comment.

Jag vet faktiskt inte om jag direkt håller med någon av dessa punkter. Ingen av dom är egentligen för mig en anledning till att blogga. Okey, jag hoppas att de två första punkterna stämmer, att man blir en bättre skribent och en bättre tänkare av att blogg, i alla fall så hoppas jag att jag utvecklas lite inom dessa båda punkterna när jag bloggar. Kan jag dessutom inspirera andra så är det ett stort plus även om jag knappast tror att jag gör det.

Tjänar pengar på min blogg gör jag definitivt inte. Denna veckan så har jag än så länge tjänat cirka 30 kronor och det har då varit en extremt bra vecka. Det är inget jag blir direkt rik på med andra ord. Gratis är det inte heller, i alla fall inte för mig. Det kostar en slant varje år och med tanke på hur mycket jag har i intäkter på bloggen så är det en ren förlustaffär, i alla fall ekonomiskt.

Min anledning till att blogga

Men vad har jag då för anledning till att blogga? Tja, den största anledningen för mig personligen är väl att jag tycker att det är kul att skriva. Att dagligen sätta några rader på pränt och sen publicera dom tycker jag är något som ger mig något positivt. Jag får uttrycka mig om något som jag intresserar mig av, det är ju verkligen en anledning till att blogga.

Sen så börjar jag nu mer och mer fokusera på vissa områden i mitt bloggande och det gör att jag också måste hänga med i vad som händer inom dessa områden. Det gör i sin tur att jag håller en kunskapsnivå uppe inom områden som intresserar mig. Så man kan säga att jag lär mig en hel del när jag gör research inför bloggandet. Det är ju verkligen en bra anledning till att blogga.

Sist och minst, om man tänker lite djupare, så tycker jag att en bra anledning är den att jag kan blogga. Jag lever i ett land där man får blogga, man får uttrycka sig och förmedla sina tankar och åsikter utan att någon myndighet lägger sig i och i värsta fall straffar en. Med andra ord så är en anledning till att blogga för mig en demokratisk fråga, en fråga om yttrandefrihet.

Jag kan blogga och jag får blogga. Jag har laglig rätt att yttra mig och den rätten vill jag ta till vara på. Bara det är en bra anledning till att blogga tycker jag.

Foto via Visual hunt

Lämna en kommentar