Bättre blogg, hur gör man det

Bättre blogg 2016

Läser ett blogginlägg på WP Arena om hur man skall få en bättre blogg under 2016. Intressant tyckte jag innan jag började läsa men efter att ha läst så insåg jag att blogginlägget inte var så bra som jag hade hoppats på. Men ämnet i sig är intressant, för är det något jag skulle vilja ha så är det just en bättre blogg.

Bättre blogg

Frågan är bara hur man får en sådan. Det mest uppenbara svaret på frågan är självklart att se till att få ett bättre innehåll, mer intressant content. Men om man bortser i från just detta och fokuserar på andra områden man kan jobba på för att få en bättre blogg, hur gör man då?

Det första jag tänker på är bloggens prestanda. Detta jobbar jag på idag då jag går igenom alla blogginlägg och städar lite bland den. Med städa menar jag främst att jag tar bort onödigt stora bilder och ersätter dem med bättre och mer lämpliga, allt för att det skall gå fortare att ladda in sidorna. Samtidigt som jag gör detta så ser jag dessutom, och detta är en liten parentes i ämnet om bättre blogg, till att SEO-optimera inläggen en gnutta bättre.

Jag har också börjar kolla över mina plugins för att se om jag verkligen behöver alla de som jag har installerade eller om jag kan radera några av dem. Ju färre plugins ju bättre prestanda helt enkelt.

Sen så vill jag också ha en ny layout på min webbplats, jag tror att även det kan bidra till en bättre blogg. Jag har testat en del olika lösningar men än så länge så är jag inte nöjd. Jag vet i alla fall att det skall bli en mer renodlad webbplats sen jämfört med nu, med andra ord minska ner antalet sidor en del och mer eller mindre enbart fokusera på bloggen.

Den sista punkten jag har i tankarna när det gäller att få en bättre blogg är att jag vill SSL-certifiera bloggen, Det i sig kommer inte att göra det till en bättre blogg men i alla fall en säker blogg. Tyvärr så är det för dyrt för mig i dagsläget så det får vänta ett tag.

Fotokredit: tarop via Visual hunt / CC BY-NC-SA

 

Författare: Anders

Är en Boråsare sedan många år men föddes i halland under det glada 60-talet. Har ett stort intresse av Internet, t.ex. sociala medier och främst Wordpress. Uppskattar också en bra TV-serie och att läsa en bra bok då och då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *