Blogga

Blogga varje dag har sina svårigheter

Ibland så är det inte alltid så lätt att hitta något att blogga om. Det gäller då att verkligen gnugga de små grå cellerna och klura ut ett ämne. För att hålla upp en dag i bloggandet är trots allt inte ett alternativ.

Svårigheter med att blogga

Som sagt, att hålla upp är inget alternativ för mig. Idag, den 5 augusti 2016, så har jag bloggat i 889 dagar i sträck. Visserligen så är de flesta av alla de gamla inläggen jag har skrivit borta idag. Då och då så städar jag friskt i bland mina inlägg och raderar sådana som jag inte tycker håller måttet längre.

När jag började denna period med att blogga varje dag, den 1 mars 2014, så var inläggen inte så bra. Vissa dagar var det bara några rader, andra dagar bara ett inbäddad videoklipp ifrån Youtube.

Idag så ställer jag högre krav än så på mina inlägg när jag skall blogga. De skall skall exempelvis vara på minst 300 ord. De skall innehålla minst en länk och minst en bild. Sen så har jag vissa regler för hur texten skall formateras.

Så att bara sätta sig ner och blogga, att skriva något kort, är inte längre ett alternativ. Det gör det hela lite svårare, det gäller inte bara att hitta ett ämne numera. Det gäller också att hitta  så pass mycket att skriva om gällande detta ämne så att det kan fylla ut ett inlägg.

Leta ämnen

Jag få mycket av min inspiration ifrån att läsa andra bloggar. Bloggar om sådana ämnen som intresserar mig. Jag läser också en massa nyhetssidor inom dessa ämnen varje dag. Allt detta för att hitta något att blogga om. Ibland är det lätt, oftast väldigt svårt. Jag önskar att det vore lättare, så lätt att jag kunde ha en bank med ämnen hela tiden.

Vissa dagar är det stört omöjligt att hitta ämnet för dagen. Då återanvänder jag ett gammalt inlägg. Gör om det lite så att de uppfyller mina krav för dagen. Alla gamla inlägg skall göras om är det tänk. Kan jag återanvända ett ämne en dag så är det en del av arbetet med att skriva om dessa gamla inlägg.

Foto via Visual hunt

Lämna en kommentar