Checklista för Wordpress

Checklista för att göra bättre inlägg i WordPress

Har kommit över en checklista att följa om man vill publicera det perfekta inlägget i WordPress. Denna checklista är skriven av Lorelle VanFossen, en kvinna som det kan vara bra att följa om man är intresserad av WordPress. Hennes blogg innehåller massor av bra och läsvärda saker.

Checklista

Denna checklista visar att det, om man vill göra saker och ting noga. Inte bara är att skriva det ena inlägget efter det andra. På totalt åtta sidor så listar Lorelle den ena punkten efter den andra på saker man bör följa. Nu behöver man ju inte följa alla dessa punkter om man inte vill. Men jag tycker att det kan vara en bra idé att läsa igenom sidorna ett par gånger eftersom det säkert finns saker som man inte tänker på som kan vara bra att veta.

Trots att det som sagt finns en checklista med en massa punkter att följa så är trots allt det viktigaste att man skriver tycker jag. Men det är ju trots det alltid bra att tänka på vissa saker. En sak, som jag tyvärr ibland glömmer, är att sätta en rubrik. Gör man inte det så kan det bli lite fel i inläggets URL sen. Det går att fixa till och det är inte så svårt att göra det. Men det är ju ett extra moment som kan vara störande.

Bilder i inläggen

Det är alltid trevligt med bilder i sina inlägg. Det är något som jag är dålig på tyvärr. Jag har dock sedan en tid tillbaka alltid en utvald bild, alltså den bild som ligger längst upp i inlägget. Det är också viktigt att se till att bilderna inte är allt för stora och med det menar jag både storleksmässigt (bredd x höjd) och det som kallas för bildens vikt, alltså hur stor den är i kilobytes. Stora bilder, främst när det gäller vikten, tar lång tid att ladda och är inte bra ens sida.

Sen så skall man inte bara gå efter denna checklista när man publicerar inlägg, det är också viktigt att tänka på sökmotorsoptimeringen. Även där finns det en massa regler att tänka på.

Bilden kommer i från WordPress.

Lämna en kommentar