e-handel

E-handel känns faktiskt riktigt lockande

En podd som jag har lyssnat mycket på den senaste tiden är E-handelspodden, en svensk podcast om e-handel. Gillar denna podd riktigt mycket faktiskt, trots att jag inte håller på något med e-handel själv. Men om man som jag gillar SEO väldigt mycket så får man ändå ut en hel del av denna podcast eftersom en hel del av det som tas upp berör SEO på det ena eller andra sättet.

Starta en e-handel

Jag håller som sagt inte på något med e-handel, har aldrig heller gjort det. Men ju mer jag lyssnar på denna podd så blir jag mer och mer sugen på att dra igång något inom e-handel. Kanske inte för att lyckas med den och få en handel som är framgångsrik. Nä, det där med att lyckas sälja en massa prylar och tjäna en massa pengar på det är inte det primära nu när jag tänker på det.

I stället så skulle jag vilja dra igång en e-handel i första hand för att ha den som ett SEO-experiment, att ha en webbshop och försöka få den så framgångsrik som möjligt när det gäller att marknadsföra den. Det är i alla fall det primära, det jag skulle satsa på först och främst.

Men det så klart, lyckas man med SEO-arbetet och med att marknadsföra sin e-handel online så genererar det, förhoppningsvis, också en massa försäljning. Det är i och för sig en en garanti men en lyckad marknadsförnings strategi är en bra början.

Vad skall man sälja?

Den stora frågan som jag ännu inte har knäckt är vad, om jag nu skulle dra gång något i framtiden, jag skulle sälja för något. Har faktiskt ingen aning alls, kan inte komma på något. Jag har varit inne och tittat på sidor tillhörande företag som säljer prylar. Men har inte hittat något som känns lockande.

Faktum är att jag vet inte vad jag vill sälja som sagt. Men jag har många idéer på hur jag skall gå till väga för att sälja produkterna. Jag har en och annan tanke på hur jag skall marknadsföra produkterna på ett bra sätt.

Skall dra igång en e-handel någon gång i framtiden så måste jag hitta de produkter jag vill sälja. Hittar jag dessa så kan jag testa att förverkliga mina idéer om hur de skall säljas.

Det gäller att hitta en eller flera produkter som det finns ett behov av hos konsumenterna. Men samtidigt så ska det ännu inte finns många som säljer dessa produkter. Lyckas man hitta dessa produkter så har man kommit en bra bit på väg mot en lyckad e-handel.

E-handel i Borås

Det är extra kul att sitta här i Borås och fundera på att starta en e-handel. Detts  eftersom det verkligen sjuder med aktiviteter som rör detta område här i stan. Det finns en del som vill sätta Borås på kartan som en ledande e-handelstad. Jag tycker att det finns ju ingen direkt anledning till att det inte skulle lyckad. Vi har ju trots allt en lång erfarenhet av postorder då de stora inom den branschen. Företag så som Ellos, Halens och Hobbex är här ifrån staden. Alla dessa började som katalogföretag en gång i tiden men är ner mer eller mindre renodlade e-handelsföretag.

Bilden kommer i från Pixabay och är fotograferad av Skitterphoto.

Lämna en kommentar