Fika i Borås

Fika, ett trevligt sätt att umgås i Borås

Borås har en stad som är gjort för att ta en fika i. Det finns gott om mysiga och trevliga caféer över hela stan. Många av dessa är ställen som jag gillar att besöka för en fika då och då.

Fika i Borås

Jag var nämligen ute väldigt mycket och fikade förr om åren, speciellt under 90-talet. Skulle man umgås med sina vänner så var det nästan alltid ut på något café som vi gick. Nästan alltid var det en kopp svart kaffe och smörgås som gällde på den tiden.

Borås har alltid, i alla fall under mina vuxna år, varit en bra stad att fika i. Det finns många olika caféer runt om i Fikastaden. Jag har självklart många favoriter. Tant Grön är väl ett av de stora. Går dit ibland nu också men mest för att äta lunch. Orion är mysigt, men är inte där så ofta numera. Bakgården är ett trevligt ställe. Speciellt sommartid så man kan sitta ute just på en mysig bakgård. Fast nu är det ett bra tag sedan jag var där. Espresso House på Stora Torget är alltid ett givet kort, just för att de kanske är bäst på kaffe i stan. Kaffehörnan är litet men mysigt att sitta en stund och koppla av och titta på folk. Cafe Company är riktigt trevligt och bra, mysig miljö. Fast det var betydligt bättre förr. Nu är jag inte där så ofta.

Fikaställen förr i tiden

Det har funnits många andra bra ställen i stan som tyvärr inte finns kvar. Saknar ett ställe som jag och mina vänner alltid gick till på söndagseftermiddagarna förr om året. Från början hette det Mozart men bytte sen ägare och namn till, ja vad var det nu det hette? 90 Tio eller något i den stilen har jag för mig att det hette.

Café 1800 på Allégatan var mysigt, låg lite utanför själva centrum. Dit gick man oftast för att uppleva lite lugn och ro. Smultronstället var trevligt, finns kvar än i dag men under namnet Apropå.

Numera går jag inte ut och fikar lika ofta som jag gjorde förr. Men det händer ibland. Kan ibland slinka in på ett café efter jobbet. Någon gång så har jag tagit en fika innan jobbet när jag har haft den möjligheten.

Borås är en stad som är som gjort för att gå ut och fika i. Det är en utmärkt stad för en fika med caféer runt om i stan och många är riktigt bra dessutom.

Foto via VisualHunt.com

Lämna en kommentar