Genney

Genney – ett släktforskningsprogram jag verkligen gillar

Detta inlägg om Genney publicerades första gången 2015-07-20. Efter att ha omarbetat det lite väljer jag att publicera det igen.

Jag har hållit på med släktforskning i många år nu och har genom åren testat en mängd olika program för att hålla koll på min forskning. Men trots att jag har testat säkerligen uppåt tio olika program så har jag aldrig riktigt gillat något av dessa. Det jag har fallit mest för och använt mig av de senaste åren är Min Släkt. Det är det jag har ansett vara bäst även om det är långt ifrån bra. Men för ett tag sedan blev jag tipsad om ett nytt svenskt program som heter Genney och där kan man snacka om att falla pladask. Jag gillar verkligen det här programmet måste jag säga.

Genney

Genney är som sagt ett nytt program. Faktiskt så nytt att det ännu inte är släppt kan man säga. Allt som finns ännu så länge är en beta-version av programmet. Jag fick tipset om detta program igår, jag laddade ner det och lade in några generationer med släkt för att testköra det lite.

Inledningsvis tyckte jag att Genney var lite rörigt men när jag väl kom underfull med var olika funktioner fanns och hur man skall ange uppgifter så var det enormt smidigt att jobba med detta program. När man väl kommer på hur man skall göra så går det enormt lätt och enkelt att arbeta med Genney, betydligt lättare än med andra program jag har testat genom åren.

Det finns också i Genney en mängd olika rapporter man kan skriva ut. Allt i från diverse släktträd till olika former av statistik. Det gör att man kan hålla mer eller mindre stenkoll på sin släkt. Det finns också massor av roliga parametrar man kan mata in om sina släktingar. Uppgifter jag har saknat i andra program.

Inte helt perfekt

Nu är inte Genney helt perfekt, med det allra bästa jag har testat genom åren. Det finns en del saker jag saknar. Men i och med att Genney än så länge inte är släppt i sin första version så kan man ju räkna med att det kommer fler funktioner i kommande släpp. Att utvecklarna av programmet dessutom efterlyser önskemål och förslag på funktioner gör ju att man kan önska sig det ena och det andra som man nu saknar. Har man tur kan man se detta i kommande versioner av programmet.

Jag har ännu inte sett ett pris på Genney. Men jag läste att det troligen kommer att kosta 400 – 500 kronor att köpa. Väl värt att investera dessa pengar för detta program tycker jag efter att ha testkört Genney under några timmar. (Kommentar 170223: Jag har köpt programmet och använder det sedan det släpptes. Är mycket nöjd med det.)

Bilden är en skärmdump jag själv har gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *