Googletips

Googletips som är riktigt värda att ta till sig

Kom över en länk till en sida med väldigt många googletips. Med andra ord, en sida där Google tipsar lite om hur man kan få ut mer av deras tjänster. En kul grej tycker jag, väl värd att botanisera lite i. Har hittat en del värdefullt faktiskt.

Googletips

Låt mig från början säga det att jag verkligen gillar det som Google släpper, i alla fall mycket av det. Sökmotorn i sig är alltid den jag använder mig av. Jag använder mig av Google Drive, Google Calender, Google Maps, Gmail, Adsense, Analytics inte så mycket numera dock), Console, Snapseed och självklart även Android.

Sen så har de haft applikationer som jag verkligen har älskat men som inte längre finns kvar, tänker kanske mest då på Google Reader. Feedly i all ära men Google´s RSS-läsare var helt underbar. Kan fortfarande inte förstå varför den lades ner.

Men vad innehåller då denna sida med googletips för intressant? Jo bland annat en del intressanta tips för hur man skall använda Gmail på ett bättre och effektivare sätt. Exempelvis hur man kan bifoga stora filer (upp till 15GB) med Gmail, hur man sänder mail till flera mottagare på ett enkelt sätt och hur man få Gmail att visa viktiga mail så att man ser dessa.

Men det finns självklart också googletips för mycket annat. Maps är en applikation jag gillar och här finns en del tips. Självklart finns det också tips på hur man kan göra lite roliga saker med sin telefon, exempelvis göra om den till en fjärrkontroll. Det finns även del googletips på hur man kan behandla foton, något som ligger mig varmt om hjärtat.

Totalt så finns det just nu tips till 20 olika tjänster ifrån Google så oavsett hur stor Googleanvändare man än må vara så finns det säkert något som är användbart. Förhoppningsvis så kommer också listan på googletips att utökas med tiden.

Bilden är helst enkelt Googles logga, lånad i från Google.

Lämna en kommentar