Såg en film på bt.se idag om vad som är på gång i Borås under 2016. En hel del händer nere i centrala delarna av stan. Eftersom jag är intresserad av Borås i största allmänhet och har tankar, idéer och åsikter om vad som skall hända i stan och hur den skall utvecklas så tycker jag att det vara värt ett blogginlägg om vad som är på gång i Borås under året.

Vad är på gång i Borås under 2016

Filminslaget jag såg var en stadsvandring med cityledaren Lisa Statham och hon och Borås Tidnings reporter tog upp ett antal saker som är på gång i Borås under året. Det var inget nytt för min del men jag tycker ändå det är värt att kommentera de olika sakerna och ge min syn och åsikt om det.

Pallashuset

Inslaget inleddes kort om Pallashuset som jag tror blir ett rejält lyft för stan. Butiker i några plan, kontor och allra längdt upp två våningar med bostäder. Allt kommer att stå klart framåt jul.

Västerlånggatan

Västerlånggatan skall snyggas till och rustas upp. Bland annat så skall man göra en liten vattenkanal ut med delar av vägen (har för mig att det är från Elektrahuset till Sandvallsplats). Jag gillar det här med att man skall snygga till gatan lite bort lite gamla träd och plantera nya. Jag gillar också att man skall bygga den här lilla kanalen. Men vad jag inte gillar är att Västerlånggatan i fortsättningen skall vara en bilväg, jag vill ha en gågata av vägen från Teaterbron till och med Torggatan. Tror det skulle lyfta gatan än mer än att bara snygga till den som det är tänkt nu.

Bankhuset

Nästa punkt i vad som är på gång i Borås var bankhuset, som ligger ut med Västerlånggatan. Huset står nu tomt efter det att Handelsbanken har lämnat det vid årsskiftet. Det finns i dagsläget inga planer för huset, inte offentligt i alla fall. Men jag hoppas mycket på att det blir en saluhall av det. Det skulle bli perfekt där huset ligger mitt i centrum och det skulle vara ett komplement till torghandeln på Stora Torget.

Hötorget

Hötorget har under de senaste åren gått ifrån att vara ett trist litet torg till att bli ett restaurangtorg av yppersta klass, lite som Lilla Torg i Malmö. Just nu så finns det tre spännande restauranger på torget som alla (förmodar jag) kommer att ha uteserveringar sommartid. Dessutom så kommer det snart att öppna en fin matbutik på torget. Så detta har som sagt blivit lite av ett restaurangtorg, eller åtminstone ett mattorg.

Att Caroli kyrka som ligger intill torget på en liten kulla skall få en snygg belysning kvälls- och nattetid låter spännande. Kyrkan är lite mörkgrå i färgen och ser rätt trist ut när mörkret faller på. Man man nu belysa kyrkan på ett snyggt sätt så kommer det bli effektfullt.

Det var lite av det som togs upp i filmen om det som är på gång i Borås under året. Det låter som om det kommer att bli ett spännande år för Borås och jag gillar verkligen hur stan under de senaste åren har förändrats och att den fortsätter att göra det.

Borås är verkligen på gång.

Filminslaget finns att se här.

Fotot är fotograferat av mig själv.

 

Download PDF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *