Rensat i bloggen

Rensat i bloggen, många inlägg försvann

Under den senaste tiden så har jag rensat i bloggen och det rejält. Jag vet inte hur många inlägg som har försvunnit. Det är faktiskt synd egentligen, borde ha noterat hur många jag har raderat. Men det är i alla fall väldigt många.

Rensat bland inläggen

Jag har rensat i bloggen av många olika anledningar. Dels för att jag helt enkelt tyckte att dessa inlägg var dåliga, att de inte längre höll måttet. Dels för att dessa inlägg inte riktigt passade in i min vision om hur jag ville ha det när det gäller bloggande (mer om det strax). Sen så är det dessutom alltid bra att rensa bort lite gammalt och kanske uppdatera några äldre inlägg och behålla dom (det har jag gjort). Allt för att hålla lite liv bland innehållet.

Så här i efterhand, när jag har rensat i bloggen, så har jag funderat på om jag skulle ta en kopia av allt innehåll och spara den. Gjorde aldrig det av någon anledning. I och för sig så tror jag inte att jag kommer att sakna dom. Kommer knappt ihåg vad de handlade om. Men vem vet, i framtiden kanske jag kommer att sakna dem. Men nu är det försent, kanske är det lika bra det.

Nu är det rensat i bloggen, sen då?

Tanken jag hade var att först rensa bort massor av blogginlägg. Därefter snygga till de inlägg som fanns kvar, göra de bättre med andra ord. Ett tag hade jag tanken att  splittra upp bloggen i flera bloggar. Min plan var att ha följande bloggar någon gång i framtiden:

  • En som handlar om webben, e-handel. SEO, Sociala Medier, WordPress med mera
  • En som handlar om Borås
  • En som handlar om fotografering
  • Och sist, denna som skall vara dels lite personlig och dels handla om allt annat som inte platsar i de tre första

Det var som sagt planen jag hade. Denna plan var faktiskt rätt långt kommen innan jag insåg att det var ett allt för stort jobb att genomföra den. Så jag lade ner allt och fortsätter som jag alltid har gjort. Eller alltid och alltid, jag har gjort så här i några år i alla fall.

Men jag har i alla fall nu rensat i bloggen, det är alltid en bra start. Sen så får jag ser vad som händer i framtiden.

Foto via VisualHunt

Lämna en kommentar