Scrivener

Scrivener, ett hjälpmedel i skrivandet

Jag har testat ett program så smått som heter Scrivener från Literature and Latte. Det är ett program för att skriva (hörs lite på namnet). 

Scrivener

Scrivener är som sagt ett program som man skall använda sig av när man skriver. Allt ifrån blogginlägg till den där stora romanen som vi alla kanske drömmer om att skriva.

Men programmet är mer än en ordbehandlare och det är det som jag gillar med det. För det finns verktyg i programmet för att skriva ner små idéer, små kladdar till text. Man kan flytta omkring dessa. Slå ihop dem och så vidare.

När man sedan börjar skriva den slutliga texten så är det sedan betydligt lättare att redigera och strukturera om texten. Scrivener är med andra ord mer än en ordbehandlare. Det är ett riktigt bra verktyg som man kan använda sig av när man skriver.

Det är ett komplext program och det finns mycket att lära. Jag har ännu inte förstått mig på det helt och hållet. Men jag inser redan storheten i programmet. Skulle verkligen vilja använda använda det på riktigt.

Ett dyrt program

Scrivener är dock relativt dyrt att köpa in. 40 dollar kostar det, cirka 350 kronor. Det är väl det som är nackdelen med programmet. Även om det som sagt är ett bra program för att skriva så är frågan om det är värt priset. Kanske är det inte värt det bara för att skriva blogginlägg. Skulle man skriva den där roman som de flesta drömmer om så kanske det lönar sig att köpa Scrivener.

Så även om nu Scrivener verkligen är ett bra program så tror jag inte jag kommer att köpa det. Detta även om jag verkligen gillade det. För att skriva blogginlägg så räcker det med ett ordbehandlingsprogram trots allt.

I och för sig så är 350 kronor ingen jättesumma. Speciellt inte om man verkligen använder sig av programmet. Men som sagt, för att blogga så känns det lite onödigt.

Men Scrivener är verkligen ett riktigt bra program. Det måste man medge.

Bilden är en skärmdump i från programmet.

Lämna en kommentar