Selfie100

Selfie100, våren och sommarens stora utmaning för mig

Något jag tycker är grymt svårt att göra är att ta en selfie, alltså ett foto på mig själv. Därför så drar jag idag igång en personlig utmaning, Selfie100. Jag skall ta ett foto på mig själv varje dag i 100 dagar är det tänkt.

Selfie100

Jag har skrivit innan om att en selfie är svårt att fotografera. I alla fall så tycker jag att det är så. Egentligen så har jag det svårt att bli fotograferat överhuvudtaget. Det spelar ingen större roll om det är jag själv eller någon annan som riktar en kamera emot mig. Det är lika obehagligt för mig båda två.

Så därför så tänkte jag att en selfie100 kunde vara en bra idé. Jag har självklart knyckt idén från Blogg100, utmaningen som går ut på att blogga varje dag i 100 dagar. I år så är jag inte med i den utmaningen då jag inte ser det som en utmaning längre. Jag bloggar ju varje dag ändå. Men att fotografera sig själv i hundra dagar är mer av en utmaning för mig.

Tanken med utmaningen

Tanken med selfie100 är väl att framför allt vänja mig lite vid att fotografera mig själv. Jag skulle lika gärna låta någon annan ta ett kort på mig varje dag i hundra dagar. Men att ta en selfie kändes lättast, går alltid runt med en kamera. Så det finns väl alltid något tillfälle under de vakna timmarna att ta en selfie.

Jag vet inte vad jag skall göra med alla (förhoppningsvis) 100 foton. Det troliga är väl de blir liggandes i den idag skapade mappen ”selfie100” på telefonen. Har väl inte haft någon tanke på att skapa något av bilderna sedan framåt hösten. Tanken är som sagt att ta en massa foton, inte att använda korten sedan.

Utmaning till 2018

Jag tycker att det är lite trist att jag inte kom på denna idé innan årsskiftet. För det vore roligt att ta ett foto varje dag under hela året. Men under 2018 så kanske selfe100 istället blir selfie365. Kul att se hur man förändras under ett år. Jag tror att ens utseende förändras mer under ett år än vad man tror.

Så selfie100 i år får vara en uppvärmning inför nästa års stora utmaning, selfie365 2018.

Nej, det är inte mig bilden föreställer. Bilden kommer ifrån Pixabay och är tagen av tookapic

Lämna en kommentar