SEO-skola

SEO-skola borde alla som håller på med webben gå

Ser att Sökmotorskonsult har en SEO-skola online. Dessutom så är Yoast som gör SEO-plugins till WordPress är på gång med en SEO-skola under hösten. Det låter med andra ord som om det är populärt med enklare utbildningar online när det gäller SEO numera, och det är självklart trevligt.

Vem skall gå en SEO-skola?

Jobbar man med SEO eller som i mitt fall har jobbat inom området så har man kanske inte å mycket att hämta i en SEO-skola eftersom jag (utan att ha granskat någon så noga) förmodar att de ligger på en relativt låg nivå, med andra ord på nybörjarstadiet. Men det finns många andra som jag tycker borde ägna några timmar med någon SEO-skola.

Alla, privatperson så som företagare, föreningar och organisationer, som har någon form av webbsida borde lära sig lite SEO, i alla fall grunderna. Detta kanske mest för egen vinning eftersom det gynnar deras sidor om lite SEO-tänk läggs till sidorna när innehållet producera.

De som sysslar med själva designen av webbsidorna borde också lära sig lite SEO. Jag har sett skrämmande exempel på sidor när jag jobbade med SEO där de som tillverkade sidorna borde studerat SEO. Speciellt kanske det gäller att de som knåpar ihop CMS av olika slag. Där man ofta inte har så stora möjligheter att påverka det man bör påverka när man jobbar med SEO.

Lära sig grunderna om SEO

Nu tycker jag inte att alla som sagt skall gå en SEO-skola och sen sköta allt SEO-arbete på egenhand. Det behövs fortfarande SEO-konsulter som sköter SEO-jobbet. Men att lära sig grunderna borde alla göra och detta inte bara för egen del. Kan en sida vara hyfsat SEO-anpassad i grunden så blir det betydligt lättare för SEO-konsulten sedan. Och blir dennas arbete lättare så finns det stor chans att resultatet blir lyckat i sista ändan.

Så, alla ni som har och driver en webbsida – Ta och gå en SEO-skola. Ni har inget att förlora på det.

Bilden kommer ifrån Pixabay och är tagen av Nuffer.

Lämna en kommentar