Simonsland då och nu

Simonsland då och nu – en viss skillnad

Detta inlägg om Simonsland då och nu publicerades första gången 31 maj 2014, nu är det uppdaterat och omgjort och publiceras igen.

Bilder på hur Simonsland då och nu

Jag har som en del av er redan känner till skrivit en hel del om Simonsland i Borås, ett ställe som jag verkligen gillar. För er som inte vet det så är Simonsland, eller Textile Fashion Center som det egentligen heter, ett nytt ställe i Borås som först och främst inriktar sig mot textilindustrin då och nu i Borås. Är finns utbildningar inom textil, en massa företag inom området (plus många andra företag) samt ett stort textilmuseum. Kvarteret bestod av före detta industrier som stod och började förfalla  när det beslutades att man skulle göra något bättre av det. Vissa hus fick rivas och nya byggdes upp men mycket av det gamla renoverades till något som nu är helt otroligt bra och fint.

Jag upptäckte igår att de gamla husen fortfarande finns kvar på Google Maps Streetview så jag passade på att ta några skärmdumpar, tänkte att det kunde vara kul att behålla lite bilder på hur det såg ut förr i tiden, jag har tyvärr inga egna bilder på kvarteret.

Så i detta inlägg så tar jag några av skärmdumparna och försöker para ihop dessa bilder med några av de jag har tagit den sista tiden, så det blir lite av Simonsland då och nu.

Första jämförelsen blir på hörnan av Skaraborgsvägen och Viskastrandsgatan. Här låg tidigare ett gult hus som jag tror var hemvist åt en MC-klubb den sista tiden. Har dock faktiskt svaga och vaga minnen om att Textilmuseet en gång i tiden låg här också. Nu ligger det på platsen en snyggt hus som bland annat innehåller restaurangen The Company.

Simonsland då och nuSimonsland då och nu

Nästa jämförelse är baksidan av The Company, fotograferat över Viskan. Här låg förr en gammal inbyggd träbro över vattnet. Nu är det en bryggliknande konstruktion där man sommartid kan sitta ute.

Simonsland då och nuSimonsland då och nu

Mitt emot där bilderna ovan är fotograferade var det förr parkeringar. Nu finns det tre nybyggda hus som är studentbostäder.

Simonsland då och nuSimonsland då och nu

Sista jämförelsen är fotograferat nere ifrån Nybrogatan upp mot Skaraborgsvägen. Här ser man kanske de största förändringarna i kvarteret.

Simonsland då och nuSimonsland då och nu

Lite bilder på hur det såg ut vid Simonsland då och nu, önskar verkligen att jag hade bilder på hur det såg ut i området förr. Skulle verkligen vilja ha bilder på detta och på mycket annat när det gäller Borås från förr. Staden förändras ju konstant och det vore kul att dokumentera detta.

På Simonslands webbsida finns en hel del bilder på hur det såg ut förr, hur det såg ut under tiden de byggde om och hur de ser ut nu.

Alla nya bilder är fotograferade av mig. De gamla är från Google Maps.

 

Lämna en kommentar