Bevis på spöken

Spöken, kan man verkligen tro på att de finns

Jag skall vara ärlig inledningsvis och säga som det är – Jag tror inte på spöken. Inte det minsta. Jag tvivlar starkt på att man efter döden kan komma tillbaka och springa omkring bland oss levande väsen. Jag tror inte ens att det finns något liv efter detta. Dör man så dör man, sen är det helt slut. Jag tro inte att man hamnar i någon himmel och inte för den delen heller något helvete. Det finns inget ställe dit man kommer när man dör, det blir helt enkelt helt svart, för evigt.

Spöke på bryggan

Som sagt, jag tror inte på det där med spöken. Trots det så har jag varit med om många händelser som kan vara lite svåra att förklara. Ett exempel utspelades vid en sjö precis inte till där jag bor. Förr om åren så sprang jag en hel del runt sjön. Oftast så tog jag en backe ner mot badplatsen vid sjön. Nedför hela backen så såg man en brygga som finns i badplatsen, strax innan man kom fram till badplatsen så försvann bryggan en kort stund ur sin synvinkel innan man kommer fram till stranden.

En gång när jag sprang nedför backen så såg jag någon stå bryggan. Men när jag kom fram till badplatsen så var det ingen där. Skulle personen gå från bryggan så skulle jag se personen, skulle personen hoppat i vattnet så skulle jag se det på vattenytan. Men det var tomt på stranden och vattnet låg helt stilla.

En annan gång så såg jag en kväll genom köksfönstret en person stå utanför porten på huset mitt emot det jag bor i. Jag var på väg ut på balkongen och väl ute där, det tog max ett par sekunder, så var personen borta. Det är så upplyst runt omkring så jag skulle ha sett personen om denna skulle ha gått, Skulle personen gå in i porten så skulle dörren inte hinna slå igen under tiden jag var på väg ut på balkongen.

Spöken i lägenheten

Andra oförklarliga saker som händer då och då är att jag inne i vår lägenhet upplever saker som är konstiga. Jag kan ofta få känslan av att någon står bakom mig eller jämte mig, utan att det är någon där. Jag kan tycke att någon går igenom lägenheten utan att någon gör det. Och ibland, senast för några dagar sedan, så känns det som någon tar mig på huvudet. Ibland är det lätt, ibland är det en försiktig smäll. Men ingen är i närheten av mig. Kanske är det någon form av spöken som gör så mot mig, eller så är det enbart ren inbillning.

Två gånger så har jag sett en gestalt i lägenheten dessutom. En ung kvinna med lite äldre klädsel. Första gången så stod jag i köket och tittade in i rummet jämte. Där stod hon helt plötsligt. Andra gången så stod jag på balkongen och kände att något inte var som det skulle. När jag tittade mot balkongdörren så såg jag henne ståendes där. Hon stod i öppningen och tittade på mig.

En gång så var jag uppe på toaletten mitt i natten. På väg tillbaka till sängen så passerade jag köket. När jag gick igenom köket kände jag mig väldigt iakttagen. Jag såg inget själv men det kändes verkligen som någon tittade på mig. Väl tillbaka till sängen sen så började jag frysa något så vansinnigt.

Jag tror som sagt inte på spöken, ändå har jag varit med om händelser som kanske är lite konstiga. Det har jag varit med om tror jag helt enkelt inte på.

Avslutningsvis, bilden längst upp är ett bevis på att det finns spöken på Karlsborgs Fästning som jag fångade på en bild under ett besök där. Okey då, det är ett montage, men ändå.

Lämna en kommentar