Jag läste idag ett blogginlägg av Sanna Lund på Moderskeppet om hur hon och hennes sambo har börjat fylla veckan med temadagar. Det började med en fisk-fredag och sen kom en dokumentär-torsdag. Med andra ord, speciella temadagar infördes av dem båda. En spännande tanke tycker jag.

Temadagar under veckan

Bakgrunden till deras temadagar var att de ville börja äta fisk oftare och då skapade de en fisk-fredag, de lagar och äter fisk varje fredag. Sen så kom de på att de skulle se en bra dokumentär varje torsdagskväll och då skapades dokumentär-torsdagen.

Jag tycker personligen att detta låter som en bra idé och jag började genast fundera på vad jag skulle kunna skapa för temadagar. Tyvärr så kom jag inte på något om jag skall vara ärlig, i alla fall inte så här långt.

Kanske så är det så att hur mycket jag än vill ha speciella teman för veckans olika dagar så vill jag samtidigt inte låsa upp mig med att bestämma att jag, precis som Sanna och hennes sambo, äter fisk varje fredag, som ett exempel.

Det finns dessutom ytterligare en lite konflikt i mitt tänkande, om har med ovanstående argument att göra. Jag känner mig trygg i att veta att vissa saker är sig lika från vecka till vecka (som exempel). Jag känner på sätt och vis en trygghet i att veta att det finns ett visst återkommande schema i mitt liv, att alla dagar är som de alltid har varit och utan överraskningar.

Men samtidigt så skulle det vara tråkigt att hela i tiden veta att – ”Jaha, nu är det fredag. Dags för fisk igen” – bara för att återigen ha Sanna och hennes sambo som exempel.

Nu när jag tänker till lite på det är med temadagar så kom jag att tänka på att jag för många år sedan såg underkläder som hade veckodagen tryckt på sig. Man visste exempelvis vilka kalsonger man skulle ha på sig på måndagen respektive att tjejerna visste vilka trosor det var som gällde på tisdagen. Praktiskt på sitt sätt kan man tycka, men kanske trist i längden.

Så för att sammanfatta det hela lite. Jag gillar det här med temadagar för varje dag under veckan, det är en bra och härlig idé. Men jag tror inte att jag skulle klara av att leva ett sådant inrutat liv, hur mycket jag än skulle vilja.

Bilden kommer ifrån Pixabay och är tagen av Quadronet.

Download PDF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *