Tonåringar

Tonåringar av idag, hur illa ställt är det med dem?

Ibland, eller rättare sagt väldigt ofta, får man höra en massa negativt om våra tonåringar. Att de är bråkiga, störande och allmänt ouppfostrade. Stämmer detta verkligen? Ja ibland kanske men långt ifrån alltid. Det vet jag av egen erfarenhet.

Tonåringar av idag

Det förekommer ibland i media artiklar och reportage om tonåringar av idag. Oftast så är det då nyheter om bråk i diverse former eller om droger. Oftast så är det artiklar och reportage med en väldigt  negativ vinkling. Det är kanske inte så konstigt i sig eftersom media oftast väljer att vinkla sina nyheter till något mindre positivt. Stora feta rubriker som skriker ut hur illa det är i samhället säljer.

Men stämmer detta då? Är det så illa med våra tonåringar som man kan tro? Nej, jag tror personligen inte det och det påstår jag av egen erfarenhet.

Jag jobbar nämligen med ungdomar i 16-19 års åldern (vissa är äldre) och de jag träffar på är långt ifrån de ungdomar man läser om i media. Okey, det skall väl erkännas att alla på min arbetsplats kanske inte är änglar. Men det är inte så illa ställt med de som inte är det trots allt. Och de allra flesta är hur underbara som helt.

Mina erfarenheter

Det skall erkännas att jag var lite orolig för att börja jobba på min arbetsplats när jag började i september 2015. Jag hade ju hört talas om hur tonåringar är numera. Men jag insåg snabbt att bilden av dem inte stämde i verkligheten.

De jag jobbar med är som sagt hur underbar som helst. Jag har inte upplevt något negativt med någon av dem under den tiden jag har jobbat på min arbetsplats. Visst, någon kan ibland vara lite sur och säga något dumt. Men vi kan väl alla få ha en dålig dag, även om man är tonåring.

De ungdomar jag möter dagligen är hur sköna som helst och väldigt trevliga. Dagligen så är det flera som hälsar på mig när vi möts. Många säger godmorgon när de kommer på morgonen. De allra flesta håller upp dörren för mig när jag skall in eller ut och de går passerar entrén samtidigt som mig.

Ofta om jag kommer gåendes bärandes på en massa saker så har det hänt att någon frågar om jag behöver hjälp. Flera gånger i veckan så händer det att efter att ha pratat med någon så önskar de mig en fortsatt trevlig dag. Detta hände senast idag till exempel.

Med andra ord, de tonåringar jag jobbar med här hur trevliga som helst. De är schyssta, snälla och extremt hjälpsamma, i alla fall oftast. Det är verkligen otroligt kul att gå till jobbet varje dag för att träffa dem. Visst kan det vara skönt de dagar då de inte är på plats. Det är tyst och lugnt dessa dagar men samtidigt är det då väldigt tomt.

Jag gillar verkligen att jobba med de tonåringar jag träffar dagligen. De är så underbara och verkligen inte så som man läser om andra i deras ålder. Jag jobbar verkligen med ett otroligt gäng unga killar och tjejer och det är verkligen kul.

Fotokredit: Jose Javier Martin Espartosa via VisualHunt / CC BY-NC-SA

Lämna en kommentar