Tro på spöken

Tro på spöken, skall man göra det eller inte

En gång i tiden så skrev jag ett inlägg om att tro på spöken. Jag ifrågasatte det hela egentligen, går det att tro på spöken om man skall ta det hela seriöst?

Jag tvivlar starkt på det faktiskt om jag skall vara ärlig. Jag tror inte på att man efter att man har dött vandrar runt som en osalig ande och gör hembesök hos andra då och då. För mig finns det inget efter döden. Men dör och det är slutet, efter det sista andetaget är det bara mörker och tomhet enligt mig.

Tro på spöken trots allt

Men trots att jag är så gott som 100 % säker på att det inte finns några spöken så har jag, skall jag erkänna, upplevt ett och annat, faktiskt uteslutande efter det att jag flyttade till den lägenhet som jag och min sambo bor i nu.

I mitt förra inlägg så skrev jag bland annat om att jag har upplevt något på en brygga vid sjön som ligger nära där vi bor och att jag såg något konstigt utanför huset som ligger jämte det vi bor i. Jag skrev också att jag har upplevde lite konstiga saker inne i vår lägenhet, att jag till exempel kan uppleva att någon står jämte eller bakom mig. Det kan också vara att jag upplever att något eller någon går igenom lägenheten utan att någon gör det. Jag får liksom den känslan.

Mer kontakt med spöken

Nu för en tid sedan (ungefär ett år sedan) så hände något som gör mig än mer förvirrad. Något som får mig att tvivla än mer på om jag skall tro på spöken eller inte. Jag var ensam hemma och stod vid spisen i köket. Rätt som det var så tittade jag in i rummet jämte köket. Detta rum var rätt så mörkt (det var hyfsat sent på kvällen) men inte allt för mörkt. jag såg något där inne, utan någon som helst tvekan.

Vad jag såg var en kvinnogestalt snett bakifrån. Enligt min uppfattning i ålder från ungefär 17-23, i all fall ung men inte ett barn. Hon hade rätt långt ljust hår, som var lite ”vågigt” och bar en lite gammaldags klänning i något ljust tyg. Såg det hela rätt tydligt men det var lite ”suddigt”. Såg det hela i några sekunder sen tittade jag bort en stund och när jag åter igen tittade så var hon borta.

Jag är helt säker på att jag såg något men samtidigt så är jag också helt säker på att det inte finns några spöken. För mig är det helt omöjligt att tro på spöken, trots att jag upplever en hel del då och då.

Har faktiskt upplevt en sak till efter detta. Då stod jag på balkongen och lutade mig mot balkongräcket. Helst plötsligt så fick jag en stark känsla av att någon stod i dörröppningen till balkongen och tittade på mig. Men det var ingen där, även om jag verkligen kände se.

Så tro på spöken eller ej, det är frågan. Jag gör det nog inte trots allt. Eller?

Foto via Visual hunt

Lämna en kommentar