Utan fast arbetsplats

Utan fast arbetsplats vore det allra bästa tycker jag

Läste för en tid sedan en artikel om Matt Mullenweg, mannen som är en av de som ligger bakom WordPress. Idag leder han företaget Automattic, ett företag värt över en miljard dollar. Trots att han är VD på detta stora företag så har han ingen e-postadress till sitt arbete och framför allt inget kontor. Detta gick jag igång lite på, för Matt har det så som jag skulle vilja ha det. Ett arbete utan fast arbetsplats.

Utan fast arbetsplats

För att vara utan fast arbetsplats är lite av drömmen för mig. Med det menar jag att jag skulle vilja ha ett arbete som inte kräver att jag behöver gå till ett kontor varje dag. Jag skulle vilja ha ett arbete där jag i stort sätt skulle kunna arbeta från vilken plats som helst. Hemifrån, på något café, i en park och så vidare.

Jag skulle vilja vara mer flexibel, kunna välja arbetsmiljö ifrån dag till dag. Inte vara så bunden till en viss fast position. Jag är övertygad om att om man får ett miljöombyte dagligen i sitt jobb så mår man bättre. I alla fall betydligt bättre än om man sitter vid samma skrivbord dag ut och dag in i flera år.

Sitta på ett café och jobba

Jag skulle vilja kunna gå ner till det café, som är ett av mina favoritcaféer, som ligger cirka 100 meter ner på gatan och sätta mig där och jobba i några timmar. Eller kanske sitta hemma vid köksbordet en dag och arbeta, det vore också en lösning. Nu går inte det tyvärr. Detta eftersom jag i mitt arbete på olika sätt skall finnas till och serva andra på min arbetsplats.

På mitt förra arbete arbetade jag med Internetmarknadsföring. Jag skulle mycket väl kunna sköta mitt arbete från vilken position som helst. I alla fall så länge det fanns Internetuppkoppling. Förr allt som krävdes för att sköta det arbetet var en dator som var uppkopplad och en telefon. Nu fick vi inte det utan var hänvisade till att arbeta i en kontorslokal och, som det inte vara illa nog, i ett öppet kontorslandskap.

Så, ett arbete utan fast arbetsplats vore toppen. Nu gäller det bara att komma på vad det kan vara för typ av arbete och hur jag skall få det. Man kanske skall skriva i sin ansökningshandling att jag mycket gärna vill ha arbetet men jag vill vara utan fast arbetsplats, kan till och med tänka mig att gå ner i lön för att få det så.

Fotokredit: dcwriterdawn via VisualHunt.com / CC BY-ND

1 tanke på “Utan fast arbetsplats vore det allra bästa tycker jag

  1. Jag ÄLSKAR det! Så vill jag jobba (har även alltid valt distans-studier efter gymnasiet och det har varit medvetet och funkat toppen!) , men som med allt så är det ju absolut inte för ALLA! De som t.ex. har stort socialt behov skulle inte trivas likaså de som inte har diciplin nog att arbeta självständigt på det sättet.

    Ska bli spännande att se hur många av dagens nuvarande jobb som kommer övergå till mobila kontor! 🙂 Hoppas man ska kunna skriva så i sin ansökan snart!

Lämna en kommentar