Webbhotell

Webbhotell, vem av dessa kan man verkligen lita på

Det webbhotell som denna blogg ligger på har krånglat rejält den sista tiden. Egentligen har det varit krångel då och då i ett par års tid. Men nu det senaste dygnet har det varit riktigt illa. Har insett en sak, jag måste byta hotell och det så snabbt som möjligt.

Webbhotell, vem kan man lita på

Jag vet egentligen inte varför mitt nuvarande webbhotell krånglar. Har försökt att finna någon information men hittar inget. Jag har tittat ett antal gånger på deras driftstatussida men senast jag tittade så stod det inte ett ord där. Då har det varit krångel nu från och till i nästan ett dygn. Inte heller på Facebook eller Twitter hittar jag någon Information.

Det går helt enkelt inte att komma åt sidan från och till. Jag får ett felmeddelande som ser ut så här:

Fel från mitt webbhotell

Denna skärmdump fixade jag precis nu. Sidan ligger med andra ord nere igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte.

Vilket webbhotell skall man då välja?

Det finns många webbhotell att välja mellan. Många är bra men många är också dåliga. Jag arbeta för ett par år sedan med marknadsföring på Internet och fick då en inblick i olika webbhotell och hur de fungerade. Mina kunder hade en salig blandning av olika hotell. Det gick snabbt att förstå vilka som var bra och vilka som var mindre bra.

Man får helt enkelt det man betalar för, precis som med mycket annat. Det finns billiga hotell som jag inte ger mycket för. Det finns också riktigt dyra hotell som kanske är bra, bättre än den hosting jag har nu.

Det är bara att se vad man har för behov, krav och budget och sedan leta upp ett hotell som passar in. Nu har jag ytterligare ett webbhotell som jag kommer att flytta till inom kort. Detta får fungera tills vidare, tills jag hittar något som är ännu bättre.

Problem med att byta hosting

Att byta hosting är inte helt lätt alla gånger. Eller rättare sagt så är det inte svårt men lite krångligt. Speciellt gäller det när man som jag har en databas som skall flyttas. Det finns dock bra hjälpmedel så egentligen så skall det inte vara några svårighet. Dessutom så har jag bytt hosting innan och flyttat databaser och det har fungerat bra.

Foto via Visual Hunt

Lämna en kommentar