Wordpress-app

WordPress-app till telefonen ger jag inte mycket för

Jag läste för en tid sedan ett blogginlägg om 15 appar till ens telefon som man kan använda när man skall blogga. Det fanns en del appar i listan som kan vara trevliga men det var inget som direkt lockade mig att installera någon för att använda den eller de i mitt bloggande. Ett exempel på en app var en WordPress-app som WordPress själva ger ut.

WordPress-app behövs den?

Jag har tidigare testat denna WordPress-app och använt den relativt flitigt. Men det var sällan för att blogga (det har bara hänt ett fåtal gånger genom åren). Det jag använde den till var snarare att se lite statistik över bloggen och dess besökare.

Anledningen till att jag inte använde denna WordPress-app var framför allt att man var starkt begränsad i sitt bloggande med den tycker jag. Jag tyckte exempelvis att det var knepigt att lägga in foton i sina inlägg från appen. Den främsta anledningen var kanske dock att det inte gick att SEO-anpassa sina inlägg genom denna WordPress-app. Att anpassa mina inlägg via (i mitt fall) pluginet från Yoast är väldigt viktigt och något som jag lägger ner en hel tid på när jag bloggar. För mig så kändes det därför lite meningslöst att blogga från min mobil genom appen.

Numera sedan en tid tillbaka så är WordPress i sig responsivt vilket gör att det går utmärkt att logga in på WordPress backend via sin mobil eller surfplatta. Då kan man blogga som vanligt och då komma åt allt runtomkring bloggandet, exempelvis SEO. Det gör att denna WordPress-app är än mer meningslös.

Användning av appen

Jag använde dock appen i bland förr om åren till att skriva utkast till blogginlägg. Utkast som jag sedan slutförde vid datorn. Till det så fungerade den bra tycker jag, men inte till att skriva fullständiga blogginlägg och publicera dem från telefonen.

Det skall slutligen tilläggas att det är ett par år sedan jag körde denna WordPress-app. Den har kommit i ett antal nya versioner sedan dess. Det kan mycket väl hända att det har tillkommit ett antal funktioner sedan dess. Funktioner som jag saknade på den tiden jag körde appen.

Fotokredit: Nikolay Bachiyski via Visual Hunt / CC BY

Lämna en kommentar