Ringman.se
Hem > Om mig

Om mig - En presentation av mig

Jag som ligger bakom denna webbsite heter Anders och är född i mitten av 60-talet. Min födelseort är Halmstad men har bott den allra största delen av mitt liv i, och strax utanför, Borås. I och med att jag har bott merparten av mitt liv här i Borås så ser jag mig som en boråsare och inte en ifrån Halmstad.

Min yrkesmässiga karriär har bestått av arbete inom postorderbranschen (är som sagt ifrån Borås), inom industri, på ett tryckeri samt att jag har jobbat med Internet och inom utbildningsområdet, mest på en gymnasieskola.

När det gäller utbildning så har jag själv en ekonomisk utbildning på gymnasiet. Jag har dessutom läst en del enstaka kurser på universitet och högskolor. Har läst kurser inom ekonomi, juridik, historia, projektplanering och mycket mer. Dessutom så har jag en hel del utbildningar inom IT-området till exempel webbdesign, programmering, ett par Excelutbildningar, en kurs om att blogga och mycket mer.

Självklart så har jag en massa intressen här i livet. Jag har egentligen inget som jag är verkligen fast för och som jag håller på med jämt och ständigt utan är mer eller mindre periodare inom ett antal områden. Till exempel så släktforskar jag ibland, något som jag har hållit på med i omgångar i många år. Att fotografera sysslar jag också med då och då, kanske mest under sommarhalvåret. Jag läser en del böcker ibland dessutom.

Tidigare i mitt liv så höll jag på med en massa olika idrotter men detta är något som jag har fått sluta med på grund av hälsoproblem. Men min idrottskarriär började, så som för många andra, med fotboll. Sedan så har jag provat på pingis, basket, bangolf och vanlig golf. Jag har tävlat i orientering i många år och även i friidrott. När det gäller friidrott så började det med banlöpning men gick snabbt över till terränglöpning och sedan långlopp. Jag har sprungit en del millopp, några halvmaraton (inklusive Göteborgsvarvet) till exempel.

Vad skall man mer säga om mig själv? Jag bor sedan många år tillsammans med min sambo. Vi bor relativt central men ändå lite vid sidan om själva Borås. Själva centrala Borås ligger några minuter här ifrån men vi har också naturen nästan utanför huset vi bor i. Nära till allt men ändå lite avskilt.

Jag har till och från under de senaste åren varit en föreningsmänniska, speciellt då inom bostadsrättsföreningar. Totalt så har jag suttit i styrelsen för fyra olika föreningar de senaste åren, samt att jag har haft andra uppdrag inom bostadsrättsföreningar. Exempelvis så var jag under ett par år ordförande för en arbetsgrupp som arbetade med medlemsfrågor för föreningar i ett stort område i södra Sverige.

Detta var lite information om mig.