Ringman.se
Hem > Blogg > Blandat > Arbetsglädje

Arbetsglädje är det allra viktigaste på en arbetsplats

2017-10-09
Blandat

Arbetsglädje

Jag läste ett citat för en tid sedan som fick mig att tänka på arbetsglädje, på hur viktigt det är att man har kul på sitt arbete och trivs med det man gör. Upplever man detta så är jag övertygad om att man också då gör ett bra jobb.

Arbetsglädje

Citatet jag läste kom ifrån den i år bortgångna Olle Blomqvist, mannen som en gång i tiden startade upp postorderföretaget Ellos. Det han sa var följande.

Det är glädjen som är den viktigaste drivkraften

Och detta stämmer ju så otroligt bra. Trivs man på sitt arbeta och känner arbetsglädje under tiden man arbetar så gör man dels bättre i från sig och levererar bättre resultat. Dels så orkar man också prestera bättre, jobba mer och leverera mer.

På mitt förra arbete, det jag hade innan det jag har nu, där jag arbetade med Internet så kände jag ingen arbetsglädje. Visserligen så var det kul den första tiden men det avtog väldigt fort. Under den större delen av tiden jag jobbade där så vantrivdes jag och jag kände ingen som helst arbetsglädje. Under de förhållandena så var det inte så lätt att göra ett bra jobb, hur intresserad jag än var av själva arbetsuppgiften. Motivation fanns inte där helt enkelt.

Nuvarande situation

Nu på mitt nuvarande arbete så är det tvärtom. Där är det kul att jobba, jag trivs grymt bra och känner en stor arbetsglädje. Alla mina kollegor är grymma, trevliga och de brinner verkligen för det som de gör, Allt det smittar av sig och det är oerhört inspirerande att jobba där.

Visserligen finns det dagar då det inte är så kul, så är det väl på alla arbetsplatser. Men överlag är det bara positiva känslor med mitt nuvarande arbete. Jag har skoj där, jag trivs betydligt mer än vad jag vantrivs.

Nu på min nuvarande arbetsplats så har jag visserligen vissa uppgifter jag skall göra. Men jag är rätt fri i hur jag gör dem och lite också också i när jag gör dom. Jag behöver visserligen vara tillgänglig för andra under hela arbetstiden, men vad jag arbetar med under tiden är valfritt.

På mitt förra arbete så var det mer som att vara en liten robot som gjorde nästan samma saker den ena dagen efter den andra. Visst hade jag ett ansvar men när det gällde att utföra arbetet så fanns det inte mycket svängrum, det fanns oskrivna regler för hur jobbet skulle utföras.

Så att känna arbetsglädje är oerhört viktigt. Känner man det så trivs man bättre och man gör ett bättre arbete. Glädjen får man ifrån kollegor, arbetsplats och arbetsuppgifter ger en så mycket i drivkraft. Klaffar allt det är det en fröjd att jobba.

Fotokredit: KatieKrueger via VisualHunt.com / CC BY-NC