Ringman.se
Hem > Släktforskning

Släktforskning - Startsidan för inlägg som rör släktforskning

Ett av mina intressen är släktforskning. Nu så är det inte en hobby som jag sysslar med dagligen, man kan snarare säga att jag är lite av en periodare när det gäller att forska i mina anor. Jag kan hålla på med det rätt intensivt ibland för att sedan låta det ligga i något år.

När jag började släktforska första gången, det borde ha varit någon gång på 80-talet så var förutsättningarna helt annorlunda jämfört med idag. Att sitta hemma och släktforska via Internet var inte att tänka på då på den tiden. I stället så fick man gå till biblioteket och bläddra igenom kyrkböcker som fanns på mikrofilm. Ett jobbigt och framför allt tidskrävande jobb, speciellt för en som hade de förutsättningarna som jag hade. Jag är nämligen född i en helt annan stad än den jag är uppväxt i, så när jag skulle leta upp min släkt så fick jag gå till biblioteket och beställa hem mikrofilmer ifrån biblioteket i den staden som jag är född i. Efter cirka en vecka så kom det till mitt bibliotek, då kunde jag gå dit för att leta igenom den filmen. Förhoppningsvis så hittade jag något i den och för att sedan komma vidare så var jag tvungen att beställa hem fler filmer och sedan vänta en tid innan de kom till mitt bibliotek.

Numera så har jag tillgång till alla kyrkböcker från hela landet, såvida de är inskannade, hemifrån datorn på köksbordet. Dessutom så kan jag numera registrera allt jag hittar i ett program i datorn i stället för att skriva upp det på lösblad och ha det i en pärm.

Här på denna sida om min släktforskning så kommer jag att skriva om lite av det jag har hittat om min släkt genom åren. Det kommer dessutom också att bli lite om generellt om släktforskning, om sådant som inte rör min släkt.

Någon gång i framtiden så hoppas jag dessutom också att jag kan få in mitt släktträd på något sätt här på denna sida.

Inlägg som handlar om släktforskning

Inläggen är sorterade i datumordning med det senaste inlägget först. Inläggens titlar är klickbara länkar.