Ringman.se
Hem > Blogg > Personligt > Natt eller dag

Natt eller dag – vilket är egentligen bäst för mig

2017-10-09
Personligt

Natt

Vilket är bäst egentligen, natt eller dag? Det är självklart något som är olika ifrån person till person. För mig personligen så trivs jag som allra bäst nattetid. Det är då som jag mår som bäst och känner mig som mest kreativ.

Natt eller dag

Skulle jag få välja så skulle jag allra helst vara uppe varje natt och sen sova på dagen. Jag tror att det är något som skulle passa mig perfekt.

För rätt många år sedan så arbetade jag natt, från ungefär 22:00 till 06:00. Sen åkte jag hem och sov hela dagen. Detta var något jag verkligen trivdes med. Något som jag mådde riktigt bra över att få göra.

Skulle jag få chansen så skulle jag vilja göra det igen, jobba natt och sova på dagen. Tyvärr så är samhället inte konstruerat på så sätt att det är möjligt.

Jobba natt

Jag tror inte jag är ensam om att känna så här. Det är nog många som hellre vill jobba på nätterna och sova på dagarna. Tänk om samhället skulle vara uppbyggt så att det även anpassades för sådana som oss.

Jag skulle vilja att affärer och andra servicestället hade öppet dygnet runt. På så sätt så skulle vi som vill vända på dygnet ha samma service som de som lever på ett traditionellt sätt. Rent ekonomiskt så tror jag det skulle vara bättre för exempelvis affärsinnehavarna dessutom. De kan sälja varor dygnet runt, de kan utnyttja lokalerna dygnet runt och så vidare.

Någon kanske tänker att det skulle bli dyrt för arbetsgivarna. Att de skulle behöva betala ut OB-tillägg för oss som vill jobba natt. Tvärt om, nattskiftet är ingen obekväm arbetstid för mig, snarare är dagtid det. Det är då jag skulle behöva OB-tillägg.

Sova på dagen

Inte nog med att jag gillar tanken på att jobba natt, jag älskar dessutom att sova på dagen. Får jag chansen att sova någon gång under dygnets ljusa tider så sover jag bättre än på natten. Jag känner mig mer avslappnad och utvilad efter att ha sovit på dagen.

Jag känner mig dessutom mer kreativ nattetid, mer villig till att arbeta. Får alltid en massa bra idéer när det börjar bli mörkt ute. Idéer som jag skulle vilja jobba med en hel natt.

Fotokredit: VisualHunt.com