Ringman.se
Hem > Blogg > Blandat > Leif GW Persson

GW Perssons böcker, i vilken ordning skall de läsas?

2017-10-10
Blandat

Leif GW Persson

Rätt så ofta, nästan dagligen faktiskt, så är det någon eller några som har kommit hit till min blogg genom att söka på frasen ”i vilken ordning skall jag läsa gw perssons böcker?”. Eftersom man skall ge svar på sådant folk vill veta så kommer här svaret på det folk vill veta och har googlat på – ”i vilken ordning skall jag läsa gw perssons böcker?”.

Läsordning för Leif GW Perssons böcker

Denna ordning gäller:

Så, nu har jag svarat på den frågan.

Jag kan för övrigt tipsa om alla böcker, de är alla väl värda att läsa och man bör läsa böcker i rätt ordning eftersom det bland finns referenser till tidigare böcker. Personligen så har jag läst alla böcker utan den senaste och några av böckerna har jag läst om ett par gånger.

Filmer och TV-serier

En hel del av Leif GW Perssons böcker har för övrigt blivit film och TV-serie. Ett bra exempel på detta är filmen Mannen från Mallorca med Tomas von Brömssen och Sven Volter som bygger på boken Grisfesten. Profitörerna blev en film med samma namn och Samhällsbärarna blev film under namnet I Lagens Namn.

TV-serien En Pilgrims Död bygger på böckerna Mellan sommarens längtan och vinterns köld och Faller fritt som i en dröm och TV-serien Den Fjärde Mannen bygger på boken En annan tid, ett annat liv. Vintern 2018 kom TV-serien Den döende detektiven som bygger på boken med samma namn.Boken Kan man dö två gånger? har också blivit TV-serie under namnet Bäckström.

Böckerna L – som i Lindamordet och Den som dödar draken har blivit TV-serie i USA under namnet Backstrom.

Trevlig läsning!

Fotokredit: Bilden kommer ifrån SVT.