Ringman.se
Hem > Blogg > Blandat > Risker

Risker måste man våga ta för att vinna något

2017-08-17
Blandat

Risker

Läste en sak idag som fastnade på min hjärna direkt. Det var ett engelskt citat som stod tryckt på en tröja och det löd: ”The riskiest thing is to take no risks”. På svenska så blir det ungefär, fritt översatt, ”Den största risken man kan ta är att inte ta några risker”.

Risker man måste ta

Denna strof fastnade som sagt på min hjärna och jag har tänkt på den en hel del under dagen. Först så lätt det lät banalt tyckte jag. Men ju mer jag tänkte på det ju mer insåg jag att det stämmer ju verkligen. Man måste våga riskera något, tar man inte den risken så kan man aldrig lyckas.

För det är som alla säkert vet att man måste våga ta en eller flera risker här i livet. Våga göra något som man kanske inte vågar egentligen. Det är säkerligen oerhört nyttigt att våga ta det där steget som egentligen känns skrämmande och som man fruktar enormt mycket. Men man måste våga ta det ändå, man måste våga ta risken.

Ibland kanske man lyckas, ibland (och kanske oftast) misslyckas man, men man har i alla fall försökt. Det är ju så att det är av alla misslyckande och motgångar som man lär sig saker, som man växer av och som man får sin erfarenhet av. Utan att ta risker och ge sig ut på främmande vatten så får man svårt att nå misslyckande och i sin tur svårt att växa som person.

Våga ta risker

Man måste helt enkelt ta en och annan risk och våga misslyckas en och annan gång för att nå framgång, Utan att ta några risker så får man det svårt att lyckas här i livet. Man kan inte rida på framgångar hela tiden. Man kan inte bara gå den säkra vägen, det inger bara en falsk trygghet, Man måste riskera lite. Man måste våga för att vinna och för att växa som person.

Så visst stämmer det, den största risken man kan ta är att inte ta några risker alls. Man vinner inget på att vara feg.

Måste nog skaffa den där tröjan tror jag.

Fotot kommer ifrån Pixabay.