Ringman.se
Hem > Blogg > Personligt > Spöken

Spöken och kontakten med dem i min vardag

2019-05-07
Personligt

Spöken

Inledningsvis så vill jag göra en sak helt klar – Jag tror inte på spöken. Jag tror definitivt inte på att vi människor (och för all del även djur) kan ”gå igen” efter det att vi har lämnat jordelivet.

Men detta inlägg kommer att handla om en massa mystiska händelse som jag har varit med om de senaste åren. Händelser som de flesta säkert klassar som närkontakt med andevärlden. Själv tror jag att det finns en mer naturlig förklaring till allt.

Spöken i lägenheten

Allt det jag nu kommer att skriva om har hänt i lägenheten där jag och min sambo bor. Jag har varit med om några händelser på ställen som inte rör hemmet. Men dessa lämnar jag åt sidan för denna gång, finns kanske tillfällen att återkomma till dem i framtiden.

Jag kommer inte att redogöra för vad som har hänt i något kronologisk ordning, utan hoppa lite fram och tillbaka i tiden. För vissa saker har hänt ofta genom åren. Men jag skall börja med det allra senaste som hände, det var någon gång i april 2019.

Jag vaknade under natten av att jag kände att det blåste kall luft på min högra arm. Det kändes som om någon andades på den, på nära håll. Jag låg på rygg och hade armen utanför täcket. På min högra sida så ligger min sambo och jag var helt säker på att det var hon som låg med sitt huvud nära min arm och andades mot den när hon sov. Så jag brydde mig inte om det så mycket utan försökte somna om.

Men så kom jag att tänka på att en människas andedräkt inte brukar vara så kall som den luft som träffade min arm. Jag vände mig om för att se om det var min sambo som andades på mig. Då upptäckte jag att hon låg på sidan med ryggen mot mig. Så jag vet inte vad det var för kall luft som träffade min arm på ett sådant sätt att det kändes som andetag.

Den unga kvinnan i lägenheten

Vid ett par tillfällen så har jag dessutom sett en skepnad av en människa i vår lägenhet. Det har hänt två gånger och det är de enda gångerna jag har sett ett spöke.

Första gången var för ett antal år sedan. Jag stod i köket vid spisen och tittade hastigt in i sovrummet. Där, vid en garderob, stod en ung kvinna i cirka 17–20 års åldern. Hon var iklädd en blå klänning och hade ett vitt förkläde. Jag såg henne en stund sen försvann hon.

En annan gång så stod jag på vår balkong, har för mig att det var framåt kvällen. När jag tittar åt höger så får jag se samma tjej stå i dörren ut till balkongen och tittar på mig. Även nu iklädd en blå klänning och vitt förkläde.

Känslan av spöken

Dessa händelser är de mest uppenbara kontakterna jag har haft av spöken i vår lägenhet. Men många gånger så har jag haft en känsla av att jag inte är ensam. Det har inträffat flera gånger att jag känner att någon står bakom mig och tittar mig över axeln när jag sitter och jobbar. Men det är aldrig någon där. Jag har också upplevt det som att någon går förbi mig ibland fast att jag är ensam. Det har också hänt några gånger att jag upplever det som om någon går ifrån sovrummet, genom köket och ut i hallen. Det är en sådan där riktigt intensiv känsla av detta även om jag inte någonsin har sett någon gå så vid dessa tillfällen.

Jag är inte ensam om att ha kontakt med spöken i lägenheten. Min sambo säger att hon nattetid har upplevt det som om att någon sätter sig på sängen även fast ingen gör det.

Som sagt, jag tror inte på spöken även om jag nu har varit med om en del oförklarligt. Det finns säkert en naturlig förklaring. Det mest naturliga är kanske att det är hjärnspöken, alltså ren inbillning. Det finns troligen andra mer vetenskapliga förklaringar på det jag upplever som spöken. Men som sagt, jag tror att det mest logiska är att det inte är några väsen som spökar utan min egen hjärna.

Fotot är ifrån Visual Hunt.